Melbourne’s prestigious Melbourne high school approached C&K Architecture to design & build their new Arts facility. It was to be a 4 level specialised arts centre including rooms for theatre studies, media studies, visual arts communication studies, as well as 3D rooms and galleries. Due to the fact that the building runs along a north-south orientation, the façade is punctured by strategically angled windows to maximise sunlight penetration through the gallery space. This provides a defining feature and symbol for this buildings passive environmentally sustainable design using simple principles. For example the atrium circulates fresh air up through the building using natural convection methods and the clerestory windows which allow indirect light while maintaining a comfortable internal temperature.