With a prime top floor position, it was vital that the internal fit out responded to the surrounding picturesque backdrop. It was for this reason that each room was carefully designed allowing the hero – being the inspiring everchanging city and landscape views to take centre stage. Inspired by the organic shapes and curves of the neighbouring mountains, a handcrafted floating hammock bath tub placed central to full height windows, captures the narrative of the design intent allowing the user to immerse themselves whilst captivated by majestic views as if swinging in nature itself.

The open plan layout merges the traditional and modern way of living, allowing the user to experience a dynamic and flexible lifestyle of both local formal customs and informal entertaining. The indoor / outdoor connection flows seamlessly, residents have access to their own private outdoor garden area.

Inspired by nature’s elements, a fusion of raw materials was selected for the internal finishes. The beauty of using natural materials, as opposed to man made ones, is the unique characteristic that each product individually hold, a beauty mark if you may, setting each household apart as a one of a kind art piece. A combination of contrasting elements have been introduced both to the surfaces and the architectural language. On one hand using the bold cold stone balanced by the warm tone of the timber, linked with gold delicate detail trims that feature through the house.

This contrast of elements is also evident in the kitchen. The kitchen, forming part of the open area was treated as a piece of furniture. Fitted with large integrated appliances and state of the art features. The benched, formed from a block of stone yet hinted with organic curves sits proud to the timber backdrop timber joinery, highlighted with fine jewel like gold borders. In conjunction, the bedrooms are treated with softer neutral fabrics and tones for a homely, comforting space.

With close proximity to transport including Ringwood train station, the Eastern Freeway, and amenities including the revamped Eastland Shopping Centre, this is a step up for the Eastern suburbs. The Bourke Street site is located directly behind our recently completed 1 Nelson St project, which recently won a Commendation Award for Medium Density Development as part of the 2019 UDIA Awards for Excellence. C&K Architecture expects this Bourke St project of 48 apartments to continue with the same level of success as the Nelson Street project.

*Images by DLX Photography

JD The Seasons luxury residences balances wellbeing and spare nothing in pursuit of quality and comfort. Each home boasts a contemporary interior colour palette, the use of exclusively Australian materials and reputable European branded appliances. The high quality craftsmanship and designer finishes make returning home a treat. In each residence, generous, light-filled living spaces, large terraces and thoughtful leafy aspects celebrate the elements, year round.

**Nelson St, Ringwood received a Commendation for MEDIUM DENSITY DEVELOPMENT AWARD – UDIA Awards for Excellence 2019**

Planned construction of 111 residential apartments over 2 buildings, with both buildings sharing a common ground floor, over a two-level basement carpark. The sleek, contemporary architecture of Nelson Street breaks new ground for Ringwood. Centrally located, just metres away from Eastland Shopping Centre. Beautifully designed, these luxurious, light-filled multi-residential apartments are expertly arranged around a central boulevard, a green sanctuary, replete with water features and an air of tranquillity. Modern living at its finest. Impeccably designed and luxuriously finished. Extra large spaces with low maintenance outdoor entertaining.

Classic soft tones feature throughout the spacious apartment and townhouse interiors. Quality details ranging from timber cabinetry through to natural limestone benchtops will give the residences a luxurious finish. Apartment upgrades such as sophisticated rose copper tapware are available to prospective buyers. Design elements have been selected to promote a sense of luxury. A classic opulent finish has been created through external and internal finishes specified and they are applied in a contemporary way.

Set on a corner site in leafy Balwyn North, C&K Architecture’s Glass Creek development was designed to merge into the neighbouring streetscape. Glass Creek boasts striking materials providing the finest quality in finishes and fittings also incorporated into the interior design. The interior apartments have been carefully designed with attention to detail to communicate a discreet luxury. The kitchens enjoy generous stone benchtops and splashbacks with tailored veneered joinery complemented with integrated Miele appliances. Bathrooms and ensuites feature elegant porcelain tiles, double vanities, a stylish freestanding bath and custom joinery providing extra storage.

Residents enjoy top of the line flooring, an impressive marble porcelain kitchen splashback, anti-fingerprint matte black joinery in the kitchen and bathroom, and the latest range of porcelain tiles.

Floor to ceiling windows and open balconies flood each space with natural light, while a neutral palette balanced by quality timber offers a sophisticated and timeless aesthetic. Careful attention and consideration to all aspects of the interior detail was required in an effort to respect and reflect the classic heritage of the neighbourhood surrounds whilst applying a complimentary modern interpretation to the finishes.

For these reasons the style great “Ralph Lauren” inspired the overall quality feel to the public spaces of the development’s interior, which is designed to provide a sense of elegant luxury. The play of light and reflection further contribute to the journey through these spaces with the use of Dulux paint, mirrors and lighting. The classic understated colour palette was the primary selection by our interior designer to overarch all other elements of finishes, producing a timeless canvas to build upon. The choice of natural lime stone applied in a French lay pattern and residential corridor flooring of an Interface custom carpet tile with a mix of three patterns complement the paint colours, continuing to build layers of sophistication.

C&K Architecture has set new interior design benchmark standards with the detailed work completed for the boutique apartment development at 47 Ormond Esplanade, Elwood. Set in a premier location with stunning views of the Elwood foreshore, this seaside nirvana includes superior features and finishes, envoking a wonderful sense of ambience. The open plan space is an entertainer’s dream. Each of the 17 apartments boast luxury Rogerseller fittings, Miele appliances and bespoke doorware and tapware. In addition to the custom finishes, natural stone was also incorporated into this well considered design.

Multi-residential development consisting of three townhouses. The exterior finishes for this property development incorporated Australian products including Dulux paints, Colorbond corrugated metal roof and aluminium cladding.