This convenience centre serves the growing community in newly established suburb, Wollert. A mixed use two storey property development made up of 12 residential apartments, a petrol station, cafes, boutique retail, and commercial offices including a medical centre.

Situated on a corner block, this commercial office building has been built across three levels with allocated car parking spaces at basement level.

C&K Architecture was commissioned to design new multi residential apartments and a hotel linked at carpark levels and lobby to the existing hotel. Atlantis Hotel is made up of 280 hotel suites and 18 residential levels. We successfully maximised the site in height and bulk by pushing title boundary limits with town planning. Balconies overhang above the street to maximise the building footprint. Clever design included small and affordable studio apartments with the added flexibility to combine two or three apartments without impacting on construction costs.

It was conceived in a modern idiom with a slight oriental tinge. It provides all the standard features of a luxury hotel: restaurants, bars, spa, gymnasium and a swimming pool. The top three floors offer penthouse accommodation with multiple suites in 2 – 4 key combinations, all with stunning views of the city or the bay. External materials including natural stone, aluminium cladding and glass were all incorporated. The interior wall surfaces feature blond cherry veneers and the floors in polished stone, wood or luxurious carpet. The ambiance was designed to promote tranquility, meditation and a zen quality – offering the guests an oasis of peace in the sea of city bustle.

A challenging project to redevelop a function/hotel centre within a green wedge zone, which we succeeded in designing to meet the requirements. Proposed additions and upgrades to an existing hotel with a wide range of amenities including accommodation, conference rooms, function halls, restaurants, a cellar door for wine and cheese tasting, and a health retreat. Other facilities include administration offices and staff facilities.

The scope of this project involved concept and master planning and is a fine example of Australian architecture. The Esplanade resort in Torquay is a 500 bed beach-front hotel on the ocean road, an hour and a half out of Melbourne, Australia. The underlying concept for this resort development was: from bush to the surf. It is designed in modern Australian style using stone-rubble, wood and frameless glass on the exterior and clean and finely honed surfaces internally.

Two giant waterfall curtains flank the entry signalling the arrival point for the guests and beckoning the visitor into the spacious lobby and the garden beyond. The internal garden transforms into a rainforest, typical of the area, with skywalk bridges connecting the upper levels of the hotel and offering guests a tree-top journey of discovery. Three quarters of the bedrooms are disposed in a pavilion type accommodation set in landscaped surrounds of the natural Australian bush.

Design of head office for Häfele, the leading international manufacturer and supplier of furniture fittings and architectural hardware.

Industrial warehouse with 30% of the warehouse site dedicated to office spaces. Retail showrooms and an onsite café were built in addition to the warehouse and offices.